VisszaVISSZA A FŐOLDALRA

                        

NAGY DÓZISÚ INTRAVÉNÁS C-VITAMIN INJEKCIÓ MEGSEMMISÍTI A RÁKOT, MÉGSEM SZABADALMAZTATHATÓ

BBC NewsDr. Jeanne DriskoLinus PaulingRÁKMegoldásC-vitamin, „Science Translational Medicine”, University of Kansas

Alapvetően új kutatási eredmények borzolták fel egy amerikai lektorált folyóirat: a “Science Translational Medicine” olvasóinak kedélyállapotát. A cikk nagy betűkkel hirdeti ugyanis, hogy az intravénás C-vitamin- egy embercsoporttal folytatott kísérletsorozatban - szinte kiírtja a rákos sejteket, közben viszont az egészséges sejteket életben tartja. 

University of Kansas kutatócsoportja nagy koncentrációjú C-vitamint fecskendezett a rákos kísérleti alanyok vénáiba. Az eredmény elsöprő volt. A C-vitamin hatékonyan semmi-sítette meg a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyta.

Építve a korábbi úttörő kutatások eredményeire (az 1970-es években a néhai Linus Pauling, kétszeres Nobel-díjas tudós biokémikus munkájára) a terápiás hatású C-vitamint új kutatások alá vetették. Először in vitro módon laborban fecskendezték petefészekrákos sejtekbe, majd egerekbe és végül 22 emberi alanyba.

 A BBC News is hírt adott a tényről, miszerint mindhárom modellben kedvező eredményeket lehetett elérni a C-vitaminnal, amely megcélozta a petefészek rákos sejtjeit, miközben elkerülte az egészséges sejteket. A nagy dózisú C-vitamin hatásától a hagyományos kemoterápiás kezelések  abban térnek el, hogy azok elpusztítják az összes sejtet, mind az egészséges, mind pedig a malignus sejteket, ami végül a beteg halálát okozza.
                    
“A betegek keresik a biztonságos és olcsó rákkezelési alternatívákat “- mondta Dr. Jeanne Drisko, a tanulmány társszerzője. És hozzátette: 
Az intravénás C-vitamin potenciálisan rákölő tulajdonságokkal rendelkezik a tudományos kutatások és a korai klinikai adatok alapján.

A CoD™ CR Orthomolekuláris Rendszer® egyik legfontosabb oszlopa   -  Linus Pauling útmutatásai alapján –  évek óta a magyar orvosok és szakápolók áldásos közreműködésével a megadózis C-vitamin alkalmazása együtt szájon át és intravénásan többszáz terminális, előrehaladott áttétes rákos betegek életének mentésére, életük lényeges meghosszabbítására emberhez méltó életminőséggel. Ezt tényekkel a gyógyultnak minősített, tünetmentes volt rákos betegek negatív kórházi, klinikai leleteivel tudom könyveimben bizonyítani: 

Assoc.prof.mag.dr.v.Dávid Tamás et al.: 
”RÁK-visszajöttünk a Halálból”,
„RÁK-visszajöttünk az ÉLETBE” http://www.codteainfo.hu/ honlapról
pdf formátumban ingyen letölthető E-book, A4, 650 oldal. Információ:0670-6737-677

A kutatók elismerték: a C-vitamint érintő további kutatásokat valószínűtlennek tartják, mert a gyógyszergyárak nem szabadalmaztatnak vitaminokat!

A következő lépés az ilyen típusú kutatások életében jellemzően az lenne, hogy azonos paraméterekkel egy nagyszabású klinikai vizsgálatot végeznek el több emberen, és amennyiben az eredményeket reprodukálni lehet, megerősítést nyer a gyógymód, szabadalmaztatják azt. Bár ez az új tanulmány a saját módján is meggyőző, szabadalmaztatása és kipróbálása egy sokkal nagyobb emberi mintát alapul véve talán sosem lesz kivitelezhető.

                        

Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 mg vagy több) C-vitamin infúzióban való bejuttatását a szervezetükbe! Joguk van rá!

 'Dr.Weixl-Várhegyi László

  

TÁMOGATOM!  -   Assoc.prof.dr.Dávid Tamás,Lébény

A CoD™ CR OrthomolekulárisTerápia Rendszer® -  az ÉLETENERGIA - TERMELŐ, egyik rendkívül daganat-ellenes hatású fő oszlopa 20 év óta  HAZÁMBAN a MEGADÓZIS C VITAMIN INTRAVÉNÁS alkalmazása tanítómesterem Prof.Dr.Linus Pauling, 2x Nobel-díjas rákkutató tanácsai,  javaslatai alapján. (lásd www.codteainfo.hu, 25.könyvem  pdf ingyen letölthető  "RÁK - visszajöttünk az ÉLETBE!", A4, 650 oldal

Assoc.prof.mag.dr.Dávid Tamás, Lébény-Bécs-New York

 
Továbbítom 'Dr.Weixl-Várhegyi László természetgyógyász levelét: 

 TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT, MEG A SUGÁRKEZELÉST! 

Minden magyarnak törvény adta joga C-vitamin terápiát kérni, azzal együtt, hogy visszautasítja az immunrendszert romboló kemoterápiát és az esetleges sugárkezelést.  Minden magyar kórház kötelessége ezt a kérést teljesíteni!

 Az Egészségügyi Törvény ide vonatkozó pontjai:

 6. § Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészség-károsodás megelőzését biztosító ellátáshoz, valamint fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez.

 8. § (3) A beteg bármely, a kezelőorvos által megállapított diagnózissal, illetőleg javasolt terápiával, valamint fekvőbeteg-gyógyintézetből történő tervezett elbocsátásával vagy más egészségügyi szolgáltatóhoz történő beutalásával kapcsolatban kezdeményezheti más orvos által történő vizsgálatát.

 E sorok írásakor Magyarországon - állami kórházban - egy rákos beteg már részesül C-vitamin terápiában, aki nem kap mellette sem kemoterápiát, sem sugárkezelést.

 Ehhez az alábbi nyilatkozatot kell tenni :

 NYILATKOZAT (minta)

 

Alulírott .............................................................................. (születési hely, idő, személyi szám stb.)

......................................... alatti lakos saját erkölcsi és anyagi felelősségemre kérem és vállalom a mellékelt protokoll szerinti intravénás C-vitamin kezelést.

 Az ebből esetlegesen előforduló szövődmények tekintetében lemondok a ................................. Kórházzal szembeni minden kártérítési igényemről.

.............................., 2015. .......... .........

 

........................................................

aláírás                   

 

Tanúk:

................................................... .......................................................

aláírás                                        aláírás

Név, cím, szem.ig.sz. stb.         Név, cím, szem.ig.sz. stb.

 
Amennyiben adott intézmény vissza akarja utasítani a beteg vagy családtagja(i) kérését, kérje meg, tegyék ezt írásban és forduljon a kórház betegjogi képviselőjéhez.

A szájon át adott C vitamin felszívódása nem éri el azt a plazma C vitamin szintet, amit az intravénásan adott esetben mértek. Emellett azt is leírták, hogy az intravénásan adott C vitamin a ráksejtekre nézve toxikus (6).

A legtöbb emlős, az ember, és a főemlősök az L-gulonolakton oxidáz hiány miatt nem képesek előállítani glukózból a C vitamint. Ezért a megfelelő mennyiséget tápanyagokból és kiegészítőkből kell felvenni. A C vitamin, mint antioxidáns központi szerepet játszik a lizinből történő L-karnitin szintézisben, az ingerületátvivő anyagok szintézisében, a citokrom p-450 aktivitásában, a koleszterol anyagcserében, az exogén anyagok méregtelenítésében (7-10).

Amikor nagy dózisban adják, akkor a C vitaminnak "energiageneráló" hatása lehet (11). Az egészséges emberekéhez hasonlítva a rákos betegek C vitamin szintje a vérben szignifikánsan csökken, mert a rákos pácienseknek több C vitaminra van szükségük (12, 13). A végső stádiumú rákos betegeknek, akiknek kevesebb, mint 6 hónap túlélést állapítottak meg, a jobb életminőség ugyanolyan fontos, mint a rák kezelése. Ennek a tanulmánynak az a célja, hogy a nagydózisú C vitaminkezelés után megvizsgálják az életminőségben bekövetkezett változásokat.

A C vitamin terápiás jelentőségét - beleértve a rákellenes hatását, pozitív befolyását a központi idegrendszerre és a mentális képességekre, hatását a fájdalom enyhítésére, közreműködését az energia keletkezésében - valószínűnek tartották, amikor végső stádiumú rákos betegeket kezeltek vele. 

A C vitamin rákellenes hatásai: a tumorsejtek fokozott citotoxicitása, kollagén szintézis befolyásolása, antioxidáns hatása, immunrendszer serkentése és bizonyos aminosavak koncentrációjának befolyásolása.

Először: a ráksejtek legyőzésének mechanizmusa magyarázza, hogy a C vitamin a vérben dehidroaszkor-bátsavvá oxidálódik, ami a glükóz transzporttal szabadon átjut a sejtmembránon. Amikor a dehidroaszkobátsav bejut a ráksejtekbe, a glutathion aszkorbinsavvá alakítja (C vitamin), amely nem juthat ki a ráksejtből.

Ez az aszkorbinsav aztán ismét dehidroaszkorbáttá alakul és H2O2 -t produkál, ami károsítja a ráksejteket (15). A ráksejtek környékén magasabb C vitamin szintet találtak, mint a normál sejtek körül (16). Casciari és munkatársai közölték, hogy a tumorsejtek apoptózisa az összes páciens 42.9 %-ában, a nekrózis 24.4 %-ában figyelhető meg, ha a páciensek vérében a C vitamin szintje 11.2 mM volt. Leírták, hogy az apoptózis 57.6 %-ra, a nekrózis 33.1 %-ra emelkedett, ha a plazma C vitamin szintje magasabb, 33.7 mM volt (17).

Másodszor: a kollagén szintézis fokozódása gátolja a ráksejtek növekedését, ami a ráksejtek apoptózisához és nekrózisához vezet (18). A ráksejtek kollagenáz enzimet bocsátanak ki, ami oldja a sejtek és szövetek közti kollagént. Ez azt jelenti, hogy az enzim feloldja a bazális membránt. A kollagén állapota és az extracelluláris hálózat képessé teszi a ráksejteket, hogy bejussanak és károsítsák a normál szöveteket. A C vitamin által fokozott kollagén szintézis növeli a membrán mechanikai integritását és kohézióját, így megakadályozza a ráksejtek növekedését.

Harmadszor: a C vitamin antioxidáns tulajdonsága megakadályozza a szabad gyökök okozta ráknövekedést (3, 19). Igen érdekes, hogy a ráksejtek felveszik a C vitamin oxidált formáját. 

Negyedszer: a C vitamin elősegíti az immunrendszer működését, növeli a fertőzések elleni harcban szerepet játszó fehérvérsejtek számát és az interferon szintet, így a ráksejtek visszaszorulnak és megsemmisülnek (20, 21).

Végül: a testfolyadékokban a C vitamin meg tudja változtatni bizonyos aminosavak szintjét, kimeríti a tumor gyors növekedéshez szükséges lysine és cystein aminosavak optimálisan szükséges mennyiségét (22, 23).

A C vitamin hatása a központi idegrendszerre és a mentális képességre a következő mechanizmuson alapszik: 

Először: a megnövekedett cAMP szint képessé teszi a C vitamint, hogy blokkolja a foszfodiészterázt (cAMPlebontásáért felelős enzim), így a cAMP nem bomlik le (24). A vér emelkedett cAMP szintje fokozza a mentális képességet.

Másodszor: a C vitamin szintén megakadályozza a toxikus ingerületátvivő anyagok kialakulását. A C vitamin hiánya beindítja az adrenalin és a noradrenalin oxidációját, adrenalokrom és noradrenokrom keletkezik melyeknek toxikus hatása különböző problémákat vet fel (25).

A C vitamin hatásának a fájdalom enyhítésére számos magyarázat van (26):

Először: cAMP által serkentett gyulladás ellenes hatása van, ami emeli a szteroid termelést.

Másodszor: csökkenti a vér Ca szintjét és növeli a csontok Ca felvételét, következésképen enyhül a csont fájdalma (27).

Az utóbbi időben felfedezték, hogy a C vitamin támogatja a test energia utánpótlását (28). Ezt a vitamin az oxidációs redukciós potenciáljával oldja meg, ugyanis képes elektronokat adni a mitochondrium elektron-szállító rendszerének, az energiatermelés növeléséhez.

Mióta Szentgyörgyi 1928-ban először közölte a C vitamin hatásosságát, tanulmányok jelentek meg ebben a témakörben és a rákellenes hatása még jelenleg is vitatéma. Cameron és munkatársai szerint a vitamin előnyös a rákkezelésben. Viszont a Mayo Klinika szerint nincs rákellenes hatása (5). A vizsgálatokat végzők, az ellentétes eredmények miatt, idézték a különböző kezelési módszereket. Korábban, intravénásan 10 g C vitamint alkalmaztak és ugyanakkor szájon át is adták, később aztán csak szájon át. Padayatty és munkatársai bizonyították, hogy nehéz elérni a plazma 220 M/L C vitamin szintjét, ha csak szájon át adják. Ez a szint szükséges a rákellenes hatáshoz és intravénás adással elérhető (6). Eredményeik tudományos alapot adtak ahhoz, hogy a C vitamint intravénásan alkalmazzák a rák gyógyításában.

A C vitamin vizoldékony és nagy dózisban alkalmazva sem toxikus. Ez a kezelés csak úgy alkalmazható, ha a páciens nem szenved glukoz6foszfát dehidrogenáz hiányban (29). Ezeknél a pacienseknél hemolizis léphet fel. Mielőtt a kezelést alkalmaznák, tesztelni kell, hogy van-e ilyen hiányosság.

Bár a rákellenes hatással kapcsolatban még mindig van ellenvélemény, a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek életminőségének javítására (lásd www.codteainfo.hu "RÁK - visszajöttünk az ÉLETBE!" A4, 650 oldal, pdf ingyen letölthető).

Dr. Linus Pauling azért kapott Nobel díjat 1952-ben (azóta is Ő a egyedüli orvos, aki egyedül is kapott orvosi Nobel-díjat!, az elsőt a Szentgyörgyivel közösen kapták a C-vitaminért)), mert megállapította és tudományosan igazolta is azt a megállapítását, hogy egy felnőtt embernek naponta 16.000 -20.000 mg C-vitaminra van szüksége. Ő maga is annyit szedett, s én is már jó 10 éve napi 20-25 ezer mg-nyit viszek be a szervezetembe nyújtott felszívódású C-1000-sek formájában (4000mg), valamint 16-20 ezer mg-ot patikai aszkorbinsavval, desztilláltvízzel és csipkebogyószörppel készített 1 literes ital formájában, a nap során apró kortyokba elosztva fogyasztom el. 

Weixl-Várhegyi László a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője, a Magyar Természetgyógyászok  és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, természetgyógyász, ny.r.mérnök-alezredes

Read more:
http://archangelgabriel.hupont.hu/2/uj-rakterapia-magas-dozisu-cvitaminnal#ixzz3gA5mAFdH 

Weixl-Várhegyi László biolaci47@gmail.comwww.vitaminstation.hu

                        

Ezek az ételek okozhatnak leginkább rákot (alfahir.hu)

Több olyan étel is tiltólistára kerülhet, amit egyébként szeretünk, és rendszeresen fogyasztunk.Több olyan étel is tiltólistára kerülhet, amit egyébként szeretünk, és rendszeresen fogyasztunk - írja a hazipatika.com.

A világon a rák a második leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri betegségek után. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint évente több mint nyolcmillió ember halálát okozza. Német kutatók arra jutottak, hogy országukban a rákos megbetegedések mintegy 35 százaléka a helytelen táplálkozás számlájára írható. Különösen veszélyesek a szénhidrátban gazdag és a zsírban sült ételek, de maradjunk a konkrétumoknál, és álljanak itt azok, amelyeket mindenképpen kerüljünk.

Hot-dog. Szinte elképzelhetetlen nélküle egy nyaralás, pedig a benne lévő virsli nitrátokat tartalmaz, ezek az adalékanyagok jellemzően színezékek és tartósító anyagok. A nitrát önmagában veszélytelen anyag, de ha aminokkal keveredik, nitrózaminokat alkotnak. Ez könnyen megtörténhet, mondjuk savas közegben, és itt elég, ha csak a gyomorsavra gondolunk. Állatkísérletek pedig kimutatták, hogy a nitrózaminok rákot okozhatnak, elsősorban gyomor- és béldaganatokat. Ugyanilyen veszélyes lehet a pácolt hús, vagy a szalonna.

Sült krumpli. Az élelmiszerek sütésekor vagy grillezésekor egy úgynevezett akrilamid nevű anyag keletkezik, amely bizonyítottan rákot okoz az állatoknál, de szakértők szerint az emberre is veszélyes lehet, nagy dózisban pedig a kísérletek szerint károsítja az idegeket is. Márpedig az akrilamid minden olyan szénhidráttartalmú ételben megtalálható, amit magas hőmérsékletre hevítettek. A szervezet igyekszik ugyan lebontani a káros anyagokat, de a mutálódott sejtek növelik a daganat kialakulásának esélyét.

De nem az akrilamid az egyetlen veszély, ami a sült krumpliban leselkedik ránk. Az élelmiszeriparban ugyanis gyakran használnak transzzsírsavakat vagy azokat tartalmazó zsiradékokat, amelyek ugyan nem közvetlenül, de növelik a rák kockázatát. Akár úgy is, hogy mivel a test sosem érez jóllakottságot, az eredmény súlygyarapodás lesz.

Fánk. Az édes, kör alakú fánkoknál ugyanez a helyzet, ezért áll fenn az akrilamidok és a transzzsírok veszélye, ahogy sült krumplinál is. Arról nem beszélve, hogy mindeközben hatalmas mennyiségű cukrot és zsírt viszünk be a szervezetbe, ami az elhízás melegágya.

Grillezett húsok. A megégett zsír a grillezést is egészségügyi kockázattá teszi. A húsokról a parázsra csöpögő zsír benzpirént tartalmaz, ami a füstbe kerülve szennyezheti a húst. Ez az anyag pedig a gyomorrák egyik fő okozója. Tökéletes megoldás a problémára nincs, de érdemes egy fóliát a húsok és a parázs közé tenni.

Ez a veszély ugyanakkor nem csak a grillezett húsoknál áll fenn, hiszen például a pizzán lévő megégett szalámi is tartalmazhat ilyen módon veszélyes szénhidrogéneket.

Penész. Nagyon komoly veszélyforrás, bármilyen ételen, a penészgombák ugyanis bizonyíthatóan növelik a rák kialakulásának kockázatát. Az úgynevezett mikotoxinok ugyanis az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak, melyek nemcsak rákkeltőek, de károsíthatják az idegrendszert. Ezért nemcsak táplálkozási szakértők, de orvosok is azt tanácsolják, hogy azonnal dobjuk ki penészes ételeinket. Ne morfondírozzunk azon, hogy mennyi része menthető, mert a spórák gyorsan terjednek.

                        

Dear Thomas,

When you hear vitamin C, you probably think about preventing colds. But in the right amounts, vitamin C can be a life-saving treatment of last resort.

Just ask Alan Smith. He's a New Zealand dairy farmer who came down with swine flu complicated by double pneumonia and leukemia. Doctors were ready to pull the plug on his life support but his family stopped them. They insisted on giving Alan high doses of vitamin C. They even had to sneak it into his hospital room.

Vitamin C saved Alan's life. He made a full recovery. But mainstream medicine still scoffs at vitamin C therapy even as evidence in favor of it continues to mount.

High-Dose Vitamin C Therapy Treats Cancer Patients

Nobel prize-winning scientist Dr. Linus Pauling first recognized the importance of vitamin C more than 50 years ago. Since then, vitamin C has been proven to prevent and fight infections, improve blood vessel function, and support kidneys, bones and lungs.

In heart studies, researchers found that people getting the most vitamin C had a dramatic 80% lower risk of heart attack compared to those getting the least amount.

And in a large study of patients who had already suffered a heart attack, taking high doses of vitamins C (1200 mg daily) for just one month reduced the rates of death, new heart attack, and other severe complications by about 20%.

The most exciting advances in vitamin C science are taking place in the field of cancer. Researchers from the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases in Bethesda recently found that giving high doses of vitamin C to terminal cancer patients helped improve their symptoms and extend their lives.

The researchers noted that you can only tolerate up to 18 grams a day of vitamin C if you take it orally. More than that will irritate your stomach and cause severe diarrhea. But keep in mind that for some folks, you can get an upset stomach or gastric distress even at lower dosages.

But intravenously, you can take 50-100 grams a day.  At those levels, vitamin C is toxic to cancer cells but not to normal cells.

The problem with IV vitamin C is that you have to find a doctor willing to administer it.  And there are very few of those in the world.

You can't get these high doses from food. And most oral forms of vitamin C never get past your digestive system into your bloodstream. Even less makes it into your cells where it needs to be. 

Until recently, you just couldn't get anywhere near the levels you need for serious vitamin C therapy. But new technology has changed that.

How to Get the Healing Effects of High-Dose Vitamin C  at Home

In a huge breakthrough, biotechnology scientists have developed microscopic "bubbles" to transport vitamin C.   They're called liposomes. And they protect vitamin C as it passes through the digestive system.

The bubble is a casing made of phospholipids, the same material that makes up your cells. This allows the liposome to merge with your cell's wall. The bubble can carry its cargo of vitamin C right inside the cell. Your body absorbs much more vitamin C without giving you diarrhea. 

In fact, liposomal vitamin C is even better than the intravenous form. It's estimated that 20% of IV vitamin C makes it into cells compared to 90% of liposomal vitamin C. 

The best one I've found so far is called Lypo-Spheric.

If you don't like the flavor, you can mix it with cold water or juice. And wait at least 15 minutes before eating to get the best absorption. These packets are great if you're sick, or if you're exposed to a bug and you want to make sure you don't get it. All around, it's one of the single best ways to get a lot of vitamin C into your system.

Wishing you strength and vitality,

Jason Kennedy
Jason Kennedy J, Riordan HD, Hewitt SM, Katz A, Hoffer LJ, Levine M. "Intravenously administered vitamin C  as cancer therapy: three cases." CMAJ. 2006;174(4):937-42.                     

Jaxa-Chamiec T et al. "Antioxidant effects of combined vitamins C and E in acute myocardial infarction. The randomized, double-blind, placebo controlled, multicenter pilot Myocardial Infarction and VITamins (MIVIT) trial." Kardiol Pol. 2005;62(4):344-50.                                                                       

© Copyright 2014 Discovery Health Publishing, Inc.                          All Rights Reserved.

 

Disclaimer: The entire contents of this email are based upon research conducted by the author, unless otherwise noted. The publisher and the author present this information for educational purposes only. The information and material provided on this site are for educational purposes only and any recommendations are not intended to replace the advice of your physician. You are encouraged to seek advice from a competent medical professional regarding the applicability of any recommendations with regard to your symptoms or condition. It is important that you do not reduce, change or discontinue any medication or treatment without consulting your physician first.

The information and recommendations provided on this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration and are provided for educational purposes only.

You are getting this e-mail because you subscribed to it on www.discoveryhealthpublishing.com or because you are one of Discovery Health Publishing's prospects or book buyers.


Discovery Health Publishing
11924 W. Forest Hill Blvd.. #10A-315
Wellington, FL 33414

                        

Dátum: 2014. július 21. 20:38

Tárgy:: Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 -100.000 mg) C-vitamin infúzióban való bejuttatását a szervezetükbe! Joguk van rá!

TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT,
MEG A SUGÁRKEZELÉST!

Minden magyarnak törvény adta joga C-vitamin terápiát kérni, azzal együtt, hogy visszautasítja az immunrendszert romboló kemoterápiát és az esetleges sugárkezelést. Minden magyar kórház kötelessége ezt a kérést teljesíteni.

Egészségügyi Törvény ide vonatkozó pontjai:

6. § Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén ő az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátáshoz, valamint fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez.

8. § (3) A beteg bármely, a kezelőorvos által megállapított diagnózissal, illetőleg javasolt terápiával, valamint fekvőbeteg-gyógyintézetből történő tervezett elbocsátásával vagy más egészségügyi szolgáltatóhoz történő beutalásával kapcsolatban kezdeményezheti más orvos által történő vizsgálatát. E sorok írásakor Magyarországon - állami kórházban - egy rákos beteg már részesül C-vitamin terápiában, aki nem kap mellette sem kemoterápiát, sem sugárkezelést.
Ehhez az alábbi nyilatkozatot kell tenni :

NYILATKOZAT (minta)                                 Alulírott .............................................................................. (születési hely,idő,személyi szám stb.) ......................................... alatti lakos saját erkölcsi és anyagi felelősségemre kérem és vállalom a mellékelt protokoll szerinti intravénás C-vitamin kezelést. Az ebből esetlegesen előforduló szövődmények tekintetében lemondok a ................................. Kórházzal szembeni minden kártérítési igényemről.     2014. ........................ ......... ........................................................ aláírás                                        Tanúk: ................................................... ....................................................... aláírás   aláírás

Név, cím, szem.ig.sz. stb. Név, cím, szem.ig.sz. stb.


Amennyiben adott intézmény vissza akarja utasítani a beteg vagy családtagja(i) kérését, kérje meg, tegyék ezt írásban és forduljon a kórház betegjogi képviselőjéhez.

A szájon át adott C vitamin felszívódása nem éri el azt a plazma C vitamin szintet, amit az intravénásan adott esetben mértek. Emellett azt is leírták, hogy az intravénásan adott C vitamin a ráksejtekre nézve toxikus (6).  A legtöbb emlős, az ember, és a főemlősök az L-gulonolakton oxidáz hiány miatt nem képesek előállítani glukózból a C vitamint. Ezért a megfelelő mennyiséget tápanyagokból és kiegészítőkből kell felvenni.

A C vitamin, mint antioxidáns központi szerepet játszik a lizinből történő L-karnitin szintézisben, az ingerületátvivő anyagok szintézisében, a citokrom p-450 aktivitásában, a koleszterol anyagcserében, az exogén anyagok méregtelenítésében                  (7-10). Amikor nagy dózisban adják akkor a C vitaminnak "energiageneráló" hatása lehet (11). Az egészséges emberekéhez hasonlítva a rákos betegek C vitamin szintje a vérben szignifikánsan csökken, mert a rákos pácienseknek több C vitaminra van szükségük (12, 13).

A végső stádiumú, rákos betegeknek, akiknek kevesebb, mint 6 hónap túlélést állapítottak meg, a jobb életminőség ugyanolyan fontos, mint a rák kezelése.

Ennek a tanulmánynak az a célja, hogy a nagydózisú C vitaminkezelés után megvizsgálják az életminőségben bekövetkezett változásokat.   A C vitamin terápiás jelentőségét - beleértve a rákellenes hatását, pozitív befolyását a központi idegrendszerre és a mentális képességekre, hatását a fájdalom enyhítésére, közreműködését az energia keletkezésében - valószínűnek tartották, amikor végső stádiumú rákos betegeket kezeltek vele. A C vitamin rákellenes hatásai: a tumorsejtek fokozott citotoxicitása, kollagén szintézis befolyásolása, antioxidáns hatása, immunrendszer serkentése és bizonyos aminosavak koncentrációjának befolyásolása.

Először, a ráksejtek legyőzésének mechanizmusa magyarázza, hogy a C vitamin a vérben dehidroaszkorbátsavvá oxidálódik, ami a glükóz transzporttal szabadon átjut a sejtmembránon. Amikor a dehidroaszkobátsav bejut a ráksejtekbe a glutathion aszkorbinsavvá alakítja (C vitamin), amely nem juthat ki a ráksejtből.  Ez az aszkorbinsav aztán ismét dehidroaszkorbáttá alakul és H2O2 -t produkál, ami károsítja a ráksejteket (15). A ráksejtek környékén magasabb C vitamin szintet találtak, mint a normál sejtek körül (16). Casciari és munkatársai közölték, hogy a tumorsejtek apoptózisa az összes páciens 42.9 % -ában, a nekrózis 24.4 %-ában figyelhető meg, ha a páciensek vérében a C vitamin szintje 11.2 mM volt. Leírták, hogy az apoptózis 57.6 %-ra, a nekrózis 33.1 %-ra emelkedett, ha a plazma C vitamin szintje magasabb, 33.7 mM volt (17).

 Másodszor a kollagén szintézis fokozódása gátolja a ráksejtek növekedését, ami a ráksejtek apoptózisához és nekrózisához vezet (18). A ráksejtek kollagenáz enzimet bocsátanak ki, ami oldja a sejtek és szövetek közti kollagént. Ez azt jelenti, hogy az enzim feloldja a bazális membránt. A kollagén állapota és az extracelluláris hálózat képessé teszi a ráksejteket, hogy bejussanak és károsítsák a normál szöveteket. A C vitamin által fokozott kollagén szintézis növeli a membrán mechanikai integritását és kohézióját, így megakadályozza a ráksejtek növekedését.

Harmadszor a C vitamin antioxidáns tulajdonsága megakadályozza a szabad gyökök okozta ráknövekedést (3, 19). Igen érdekes, hogy a ráksejtek felveszik a C vitamin oxidált formáját. Negyedszer a C vitamin elősegíti az immunrendszer működését, növeli a fertőzések elleni harcban szerepet játszó fehérvérsejtek számát és az interferon szintet, így a ráksejtek visszaszorulnak és megsemmisülnek (20, 21).

Végül a testfolyadékokban a C vitamin meg tudja változtatni bizonyos aminosavak szintjét, kimeríti a tumor gyors növekedéshez szükséges lysine és cystein aminosavak optimálisan szükséges mennyiségét (22, 23).  A C vitamin hatása a központi idegrendszerre és a mentális képességre a következő mechanizmuson alapszik: Először a megnövekedett cAMP szint képessé teszi a C vitamint, hogy blokkolja a foszfodiészterázt (cAMPlebontásáért felelős enzim), így a cAMP nem bomlik le (24). A vér emelkedett cAMP szintje fokozza a mentális képességet. Másodszor a C vitamin szintén megakadályozza a toxikus ingerületátvivő anyagok kialakulását. A C vitamin hiánya beindítja az adrenalin és a noradrenalin oxidációját, adrenalokrom és noradrenokrom keletkezik melyeknek toxikus hatása különböző problémákat vet fel (25). 

A C vitamin hatásának a fájdalom enyhítésére számos magyarázat van (26). Először cAMP által serkentett gyulladás ellenes hatása van, ami emeli a szteroid termelést. Másodszor csökkenti a vér Ca szintjét és növeli a csontok Ca felvételét, következésképen enyhül a csont fájdalma (27).  Az utóbbi időben felfedezték, hogy a C vitamin támogatja a test energia utánpótlását (28). Ezt a vitamin az oxidációs redukciós potenciáljával oldja meg, ugyanis képes elektronokat adni a mitokondrium elektron szállító rendszerének, az energiatermelés növeléséhez. 

Mióta Szentgyörgyi 1928-ban először közölte a C vitamin hatásosságát, tanulmányok jelentek meg ebben a témakörben és a rákellenes hatása még jelenleg is vitatéma. Cameron és munkatársai szerint a vitamin előnyös a rákkezelésben. Viszont a Mayo Klinika szerint nincs rákellenes hatása (5). (Moertel et al. /Mayo klinika/ csaltak,  csak szájon át adtak minimális C vitamin dózist!  -  szerk.) A vizsgálatokat végzők, az ellentétes eredmények miatt, idézték a különböző kezelési módszereket. Korábban, intravénásan 10 g C vitamint alkalmaztak és ugyanakkor szájon át is adták, később aztán csak szájon át. Padayatty és munkatársai bizonyították, hogy nehéz elérni a plazma 220 M/L C vitamin szintjét, ha csak szájon át adják. Ez a szint szükséges a rákellenes hatáshoz és intravénás adással elérhető (6). Eredményeik tudományos alapot adtak ahhoz, hogy a C vitamint intravénásan alkalmazzák a rák gyógyításában.  A C vitamin vizoldékony és nagy dózisban alkalmazva sem toxikus. Ez a kezelés csak úgy alkalmazható, ha a páciens nem szenved glukoz6foszfát dehidrogenáz hiányban (29). Ezeknél a pacienseknél hemolizis léphet fel. Mielőtt a kezelést alkalmaznák, tesztelni kell, hogy van-e ilyen hiányosság. 

Bár a rákellenes hatással kapcsolatban még mindig van ellenvélemény,
a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek  életminőségének javítására.

Dr. Linus Pauling azért kapott Nobel díjat 1952-ben (azóta is Ő a egyedüli orvos, aki egyedül is kapott orvosi Nobel-díjat!, az elsőt  Szentgyörgyivel közösen kapták a C-vitaminért)), mert megállapította és tudományosan igazolta is azt a megállapítását, hogy egy felnőtt embernek naponta 16.000 -20.000 mg C-vitaminra van szüksége.

Ő maga is annyit szedett, s én is már jó 10 éve napi 20-25 ezer mg-nyit viszek be a szervezetembe nyújtott felszívódású C-1000-sek formájában (4000 mg), valamint 16-20 ezer mg-ot patikai aszkorbinsavval, desztillált vízzel és csipkebogyószörppel készített 1 literes ital formájában, a nap során apró kortyokba elosztva fogyasztom el. 

Weixl-Várhegyi László

 a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, természetgyógyász, ny.r.mérnök-alezredes

 Tel/fax:06-27-350-204                             weixl.varhegyi.laszlo@gmail.com

                        

Hamarosan bűncselekmény lesz a kemó alkalmazása !

 

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.

 

Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

 

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”

A csapat ezután nyilatkozatott tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

forrás:tudasvagy.blogspot.co.uk 

                                                    

Sent: Monday, January 31, 2011 3:14 PM
Subject: John Hopkins Intézet a rákról

A cikk küldője egy külföldi onkológus orvos:

Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a
megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete (az USA és a világ egyik leghíresebb rákkutató intézete – szerk.) végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:

    1.
Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható mennyiséget.

    2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

    3.
Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

    4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők.

    5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük,
az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

    6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő, agy stb. - károsodását is okozhatják.

    7.
A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

    8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás
hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

    9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül,
az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak, (a daganatos sejtek újra fellépő elszaporodásának, mivel a kemo- és sugárterápia maga is RÁKKELTŐ!   - szerk.)

    10. A kemoterápia és a besugárzás hatására
a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

    11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

 
  A ráksejtek táplálékai:

    a./ A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.

    b./ A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

    c./
A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas,  különösen a rákban szenvedők számára.

    d./
A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.

    e./ Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma.
A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. VÍZ! Csak tisztított,  szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

13.
A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása  több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát és ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

14. Egyes táplálék-kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (Omega 3, CoD, CoQ10, rezveratrol, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását.  Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin (pl. lenmagcsíra olajban) köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy elöregedett, felesleges sejtektől.

15.
A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó, megértő, segítőkész lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani.   (Prof.dr.Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas: „ ahol sok az oxigén, ott kevés a rák.” 1931) A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

    - Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
    - Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
    - Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Egyáltalán:
NE használjunk mikrót!!!!!

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel.
Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Castle Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styrofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

                        

Photodynamic therapy 

Photodynamic therapy (PDT) uses a photosensitising drug combined with a laser light to destroy cancer cells.  It may be used for people with small early stage non small cell lung cancer who don't want to have conventional surgery, or can't have surgery for one of the following reasons

·      There are tumours in both lungs 

·      Other medical conditions make having an anaesthetic impossible 

·      The cancer has come back in the lung after previous surgery

Photodynamic therapy may also be used for people with advanced lung cancer where the tumour is blocking an airway and causing breathlessness.

You can have it along with other types of lung cancer treatment.  It can be done more than once if needed.

Having PDT

You usually have PDT as an outpatient procedure.  In the first step, your doctor injects a photosensitising drug into your bloodstream.  The drug is absorbed by cells all over the body, but stays in cancer cells longer than in normal cells.  The drug makes the cells sensitive to laser light.  About 2 to 4 days after the injection most of the drug has left normal cells but stays in the cancer cells. 

In the second step a few days later, you go into the outpatient clinic.  Under local or general anaesthetic, you have a bronchoscopy.  The doctor puts a tube down the bronchoscope that shines a very bright light at the tumour.  The light triggers the drug to destroy the cancer cells.  The PDT also seems to shrink tumours by damaging blood vessels in the tumour so that it can't get the nutrients it needs.  Researchers think that PDT might also activate the immune system to attack the tumour cells.

You may need to stay in hospital overnight after the procedure.  You need to have another bronchoscopy 48 hours later to remove the damaged tissue from the area where the tumour was.  This is called debridement. 

Side effects of PDT

An advantage of PDT is that it does not damage healthy tissues.  It has a few side effects, but these are often quite mild.  Some people feel sick or have a metallic taste in their mouth on the day of the drug injection.   
The most difficult side effect is that the light sensitising drug makes your skin sensitive to light for around 6 weeks or more after treatment.  You will have to avoid bright sunlight and bright indoor light.  If you have to go outside, you will need to cover all your skin and wear sunglasses.

                        

Radiofrequency ablation

Radiofrequency ablation (RFA) uses heat made by radiowaves to kill cancer cells.  Radiofrequency is a type of electrical energy.  Ablation means destroying completely.  The electrical energy heats up the tumour and kills the cancer cells.  It may be used for people with small early stage non small cell lung cancer who can't have surgery or who don't want to have conventional surgery.  It may also be used for people with advanced lung cancer where the tumour is blocking an airway and causing breathlessness.

You can have it along with other types of
lung cancer treatment.  It can be done more than once if needed.

Having radiofrequency ablation

You have RFA under local or general anaesthetic.  You have it through a small probe (like a needle) that goes through the skin of your chest and directly into the tumour.  This is called percutaneous RFA.  Percutaneous means 'through the skin'.  The treatment is usually done under CT scan guidance so that the doctor can make sure the probe is in exactly the right place.  An electrode in the probe then creates radiofrequency energy which produces heat and destroys the tumour tissue.

You may need to stay in hospital overnight after the procedure.

VisszaVISSZA A FŐOLDALRA